Turecká polícia podnikla razie v 3 továrňach na výrobu nafukovacích člnov

NETKY.SK • 6 Február 2016, 19:01 • 2 min
Turecká polícia podnikla razie v 3 továrňach na výrobu nafukovacích člnov

ANKARA - Turecká polícia podnikla razie v troch továrňach, ktoré vyrábali nafukovacie člny bez povolenia a zlej kvality.

slovakia

left justify in out

Tieto člny sa využívali na pašovanie migrantov do Grécka. Informovali o tom dnes turecké médiá a svetová agentúra AP.

 

Turecká štátna tlačová agentúra Anadolu uviedla, že polícia skonfiškovala v piatok pri súbežných raziách v meste Izmir na pobreží Egejského mora 49 člnov.

 

Polícia udelila majiteľom tovární pokuty za úradne nepovolenú výrobu člnov. Podľa súkromnej tlačovej agentúry Dogan čaká vlastníkov správne konanie, ktoré môže vyústiť do zatvorenia tovární.

 

Podobné razie podnikla v posledných mesiacoch vo výrobných dielňach aj polícia v Istanbule a iných mestách. V dielňach sa vyrábali chybné záchranné vesty, ktoré obchodníci predávali migrantom.

 

Turecko sa nachádza pod silným tlakom, aby zabrzdilo prúd migrantov do Európy. Vlani v novembri súhlasilo, že bude bojovať proti sieťam pašerákov a pomáhať aj pri zastavení ilegálnej migrácie.

Európska únia za to prisľúbila Turecku tri miliardy eur, ktoré mu majú pomôcť zlepšiť životné podmienky utečencov v táboroch.

 

Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) uviedla, že pri pokuse zvládnuť nebezpečnú plavbu z Turecka do Grécka zatiaľ tento rok zahynulo 284 migrantov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies