Turecká pobrežná stráž zachránila 57 ľudí uviaznutých na ostrovčeku

NETKY.SK • 3 Január 2016, 13:57 • 2 min
Turecká pobrežná stráž zachránila 57 ľudí uviaznutých na ostrovčeku

ISTANBUL - Turecká pobrežná stráž zachránila 57 ľudí, ktorí uviazli na maličkom ostrove v Egejskom mori pri pokuse dostať sa do Grécka, členskej krajiny Európskej únie. Informovali o tom dnes turecká štátna tlačová agentúra Anadolu a svetová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vrtuľníky evakuovali z ostrovčeka 12 ľudí vrátane troch chorých detí. Ostrov sa nachádza neďaleko tureckého pobrežného mesta Dikili v provincii Izmir. Pri zachraňovaní ostatných ľudí pomáhali malé rybárske člny, keďže plavidlá pobrežnej stráže sa nemohli dobre pohybovať v skalnatej oblasti.


Nie sú žiadne správy o obetiach ani o štátnej príslušnosti zachránených.


Do Európy pricestovalo v roku 2015 viac ako milión ľudí. Išlo o najväčší prílev utečencov na kontinent od skončenia druhej svetovej vojny. Takmer 3800 migrantom cesta za lepším životom nevyšla - zahynuli v Stredomorí, keď sa potopili ich preplnené člny.


Grécke ostrovy sú hlavným vstupným miestom migrantov a utečencov do Európy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies