Turecká opozícia sa proti referendu odvolá na Európsky súd pre ľudské práva

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 16:39 • 2 min
Turecká opozícia sa proti referendu odvolá na Európsky súd pre ľudské práva

ANKARA - Najväčšia turecká opozičná strana - Republikánska ľudová strana (CHP) - dnes oznámila, že podá podnet na Európsky súd pre ľudské práva so sídlom v Štrasburgu, aby preskúmal výsledky referenda o rozšírení právomocí prezidenta zo 16. apríla.

slovakia

left justify in out

CHP spochybňuje toto referendum vzhľadom na množstvo zaznamenaných nezrovnalostí, medzi ktoré patrí predovšetkým rozhodnutie volebnej komisie akceptovať aj obálky a hlasovacie lístky bez oficiálnych pečiatok.

 

Nezrovnalosti počas hlasovania, ktoré sa skončilo tesným víťazstvom zástancov posilnenia právomocí prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, kritizovali aj medzinárodní pozorovatelia.

 

CHP podala ešte uplynulý piatok podnet na turecký najvyšší správny súd (Štátnu radu), aby anuloval rozhodnutie volebnej komisie uznať neopečiatkované hlasovacie lístky v referende za platné. Rada štátu, ktorá slúži ako posledná inštancia na odvolanie v podobných prípadoch, žiadosť CHP zamietla v utorok.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona