Turecká justícia zamietla sťažnosť voči väzbe nemeckého novinára

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 18:54 • 2 min
Turecká justícia zamietla sťažnosť voči väzbe nemeckého novinára

ISTANBUL - Turecká justícia zamietla sťažnosť voči uväzneniu spravodajcu nemeckého periodika Die Welt Deniza Yücela, ktorú podali 6. marca jeho právni zástupcovia. Informovalo o tom dnes internetové vydanie denníka Bild s odvolaním sa na advokáta Veysela Oka.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov by sa o mesiac mal prípadom zaoberať turecký ústavný súd, na pôde ktorého však nemožno očakávať rýchle vynesenie verdiktu.

Uväzneného spravodajcu previezli začiatkom mesiaca do väzenského zariadenia v Silivri, asi 80 km západne od Istanbulu, kde by mal stráviť zvyšok vyšetrovacej väzby.

Na muža, ktorý sa 14. februára sám prihlásil na polícii v Istanbule a ktorého následne zadržali, uvalili na sklonku februára vyšetrovaciu väzbu za údajné členstvo v teroristickej organizácii, zneužívanie údajov a teroristickú propagandu.

Nemecká vláda sa už začiatkom týždňa vyjadrila veľmi kriticky na margo faktu, že partneri v Turecku odopierajú novinárovi s dvojakým turecko-nemeckým občianstvom konzulárnu pomoc nemeckej strany. Šéf nemeckej diplomacie Sigmar Gabriel dnes opakovane vyzval tureckú vládu, aby to umožnila.

Podľa informácií rezortu zahraničných vecí v Berlíne takýto postup osobne prisľúbil spolkovej kancelárke Angele Merkelovej turecký premiér Binali Yildirim.

Sigmar Gabriel hovoril o tejto otázke v utorok s rezortným kolegom Mevlütom Čavušoglom, ktorý prisľúbil, že sa na záležitosť pozrie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona