Turecká exotika, ktorú sa oplatí spoznať

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 10:00 • 2 min
Turecká exotika, ktorú sa oplatí spoznať

Sezóna dovoleniek je v plnom prúde a vy sa zrejme rozhodujete, ktorú destináciu si toto leto na svoj relax vybrať. Možností je samozrejme niekoľko, pretože svet je obrovský a v každom jednom jeho zákutí je niekoľko úžasných príležitostí, ako si dokonale oddýchnuť, zrelaxovať svoje unavené telo a dušu a popri tom všetkom sa samozrejme aj zabaviť. Čo tak vyskúšať Turecko? Alanyu alebo Antályu? Presvedčíme vás, že je to skutočne skvelá voľba!

slovakia

left justify in out

Základné informácie

 

Turecko je štát v juhozápadnej časti Ázie na Blízkom východe. Má spoločné hranice: na východe s Gruzínskom, Arménskom, Azerbajdžanom a Iránom, na západe - s Gréckom a Bulharskom, na juhu - s Irakom a Sýriou. Obmývané je čiernym, stredozemným, egejským a marmarským morom.

 

Celková rozloha je 783 562 štvorcových metrov a počet obyvateľov je 76 miliónov ľudí. Hlavným mestom Turecka je Ankara. Okrem toho najväčšie mestá sú: Istanbul, Izmir, Bursa, Adana, Antalya, Konya. Samozrejme, že aj na horúcej dovolenke v Alanyi budete mať dostatok miesta, pretože ide turistami o jednu z najviac vyhľadávaných oblastí.

 

K dnešnému dňu je Turecko - jednou z najpopulárnejších destinácií pre turistov z celého sveta. A dôvody? Teplé more, krátky let, vysoký servis  a služby v gigantických a mramorom nádherne zdobených hoteloch, all-inclusive systém, veľa starobylých atrakcií, lacné možnosti nakupovania a iná zábava, o ktorej sa vám inde ani nesnívalo.

 

Priaznivé podnebie a ideálne podmienky na relax spojený so zábavou

Hlavná sezóna na dovolenky je priamo počas leta, ale v Turecku sa môžete zrekreovať už od apríla do októbra, teda aj v mesiacoch, kedy nie je na pláži veľa dovolenkárov. Odporúčame vám ale zvoliť si cestovné poistenie, ktorého výhody sa vám zídu pre prípad núdze v každej jednej krajine.

 

More je príjemne teplé a počasie neustále rovnaké a slnečné. Ak vám ale celodenné opaľovanie sa na pláži moc nehovorí. Môžete sa vybrať za spoznávaním historických pamiatok, ruín starobylých miest, ktoré tu po sebe zanechali staroveké civilizácie.

 

V Turecku je ideálna príležitosť aj na zábavu. Lacné nákupy oblečenia a iných vecí. Môžete vyskúšať melasu do vodnej fajky, kávu, koláče, známy čaj a iné pochutiny. Zabaviť sa na diskotéke a s programom, ktorý majú v každom jednom hoteli bohatý. Presvedčte sa na vlastné oči, prečo je Turecko stále tak žiadanou destináciou dovolenkárov z celého sveta a naplánujte si úžasnú dovolenku v exotike tohto blízkeho východu aj vy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies