Turecká armáda zatkla na hranici ôsmich Sýrčanov a našla plastickú trhavinu

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 18:38 • 2 min
Turecká armáda zatkla na hranici ôsmich Sýrčanov a našla plastickú trhavinu

ISTANBUL - Turecká armáda dnes oznámila, že zatkla ôsmich Sýrčanov, ktorí sa nelegálne pokúšali prejsť cez hranice do Turecka. V okolí miesta, kde ich zastavili, našli vojaci 1,5 kilogramu plastickej trhaviny C-4.

slovakia

left justify in out

Armáda vo vyhlásení uviedla, že pri meste Mardin na juhovýchode Turecka objavili okrem štyroch obalov s výbušninou aj štyri rozbušky, informovala tlačová agentúra DPA.
     

Hranice Turecka sú do značnej miery otvorené pre utečencov prichádzajúcich zo Sýrie. Sú však tiež vstupnou bránou pre bojovníkov smerujúcich do vojnou zničenej susednej krajiny, z ktorých sa mnohí pridávajú k extrémistickým skupinám, vrátane Islamského štátu.
     

Na letisku vo švajčiarskom Zürichu v utorok popoludní zatkli 24-ročného muža podozrivého z toho, že sa chce pridať k moslimským extrémistom bojujúcim v Sýrii či Iraku. Švajčiarska prokuratúra dnes uviedla, že ho zadržali pri pokuse nastúpiť do lietadla smerujúceho do tureckého Istanbulu.
     

Muža, ktorý pochádza z oblasti Zürichu, podozrievajú, že sa chce pridať k al-Káide alebo Islamskému štátu, ako aj z podpory zločineckej organizácie, uviedla AP.
     

Vlani švajčiarske orgány zadržali troch irackých občanov na základe podozrenie, že podporujú Islamský štát. Prokuratúra uviedla, že ich plánuje obžalovať v najbližších mesiacoch. A dodala, že v súvislosti s radikálnymi džihádistami rieši v súčasnosti asi 20 prípadov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies