Turecká armáda zabila jedného militanta počas cezhraničných bojov s IS

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 23:16 • 2 min
Turecká armáda zabila jedného militanta počas cezhraničných bojov s IS

ISTANBUL - Turecká armáda sa dnes dostala do cezhraničného bojového stretu so skupinou bojovníkov takzvaného Islamského štátu (IS), ktorí zaútočili na turecké územie zo Sýrie. Počas bojov zahynul jeden militant a tiež jeden príslušník tureckej armády.

slovakia

left justify in out

Útok na turecké vojenské stanovište neďaleko pohraničného mesta Kilis bol podniknutý z oblasti severnej Sýrie, ktorú kontroluje IS. O život prišiel jeden turecký seržant a dvaja ďalší utrpeli zranenia.

 

Turecká armáda okamžite paľbu opätovala a začala cez hranicu ostreľovať pozície militantov delami a tankami. Nad oblasťou hliadkovali aj turecké stíhačky typu F-16.

 

Tureckí vojaci počas bojov zabili jedného z útočníkov, zničili tri vozidlá IS a skonfiškovali viacero zbraní. Zabití militant mal pri sebe automatickú zbraň a raketomet, uviedla turecká armáda. Nespresnila však, či niektorá zo strán počas bojov prekročila hranice.

 

Podľa Ankary sa na dnešnom útoku na turecké územie podieľala skupina piatich bojovníkov IS.

 

Dlhodobé napätie na 900-kilometrových hraniciach Turecka so Sýriou sa v ostatných dňoch a týždňoch vystupňovalo. Turecká armáda preto vyslala do pohraničia nové posily vrátane elitných špeciálnych síl.

 

V pondelok došlo v pohraničnom meste Suruč k samovražednému bombovému útoku, z ktorého sú obviňovaní militanti napojení na IS. O život prišlo 32 ľudí a ďalších 100 utrpelo zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona