Turecká armáda: V Sýrii sme "neutralizovali" najmenej 21 militantov IS

NETKY.SK • 7 Február 2017, 09:55 • 2 min
Turecká armáda: V Sýrii sme "neutralizovali" najmenej 21 militantov IS

ANKARA - Najmenej 21 militantov teroristickej organizácie Islamský štát (IS) bolo "neutralizovaných" za posledných 24 hodín na severe Sýrie v rámci tureckej operácie Štít Eufratu. Informoval o tom dnes generálny štáb tureckej armády.

slovakia

left justify in out

Termín "neutralizácia" v podaní tureckej armády znamená, že teroristi boli buď zajatí, zranení, alebo zabití, vysvetľuje agentúra Anadolu.

 

Generálny štáb uviedol, že pri útoku Slobodnej sýrskej armády (FSA), a to za podpory tureckých síl, bolo zasiahnutých 203 cieľov IS vrátane veliteľských stanovíšť, obranných pozícií, úkrytov a vozidiel.

 

Okrem toho turecké lietadlá zasiahli 64 úkrytov a vozidiel vybavených zbraňami, ktoré militanti IS používali v okolí miest al-Báb a Bzaga.

 

Turecká armáda podporuje bojovníkov FSA pri postupe na al-Báb, strategické mesto pre IS, pričom dnes uplynulo 168 dní od jeho obkľúčenia s cieľom oslobodiť ho.

 

Operácia Štít Eufratu sa začala 24. augusta 2016. Jej cieľom je zlepšiť bezpečnosť, podporiť koaličné sily a eliminovať teroristické hrozby pozdĺž tureckých hraníc.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies