Turecká armáda tento týždeň zabila v Sýrii 71 kurdských militantov

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 10:32 • 2 min
Turecká armáda tento týždeň zabila v Sýrii 71 kurdských militantov

ANKARA - Turecká armáda dnes oznámila, že tento týždeň zlikvidovala v Sýrii 71 kurdských militantov z Oddielov ľudovej sebaobrany (YPG) a Strany kurdských pracujúcich (PKK).

slovakia

left justify in out

Turecká vojenská operácia v Sýrii s názvom Štít Eufratu sa začala 24. augusta 2016. Jej cieľom je zlepšiť bezpečnosť, podporiť koaličné sily a eliminovať teroristické hrozby pozdĺž tureckých hraníc, akou je tzv. Islamský štát (IS).

 

Podľa agentúry Reuters však Turecko varovalo, že v prípade potreby zaútočí aj na YPG, ktoré podporujú Spojené štáty. Turecko totiž nechce, aby YPG zaberali tamojšie územia. Považuje ich za teroristickú organizáciu napojenú na PKK, ktorá už tri desaťročia bojuje za autonómiu Kurdov na juhovýchode Turecka.

 

Ozbrojené sily ďalej uviedli, že od spustenia operácie bolo zabitých najmenej 2647 bojovníkov IS a 425 kurdských militantov. Pod kontrolou síl podporovaných Tureckom je viac ako 2000 kilometrov štvorcových územia v severnej Sýrii.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies