Turecká armáda oznámila, že zabila v Sýrii 65 militantov Islamského štátu

NETKY.SK • 23 Január 2017, 08:31 • 2 min
Turecká armáda oznámila, že zabila v Sýrii 65 militantov Islamského štátu

ANKARA - Pri nedeľňajších operáciách tureckej armády na severe Sýrie zahynulo 65 militantov z teroristickej organizácie Islamský štát (IS). Informovala o tom dnes turecká armáda.

slovakia

left justify in out

Turecko spustilo operáciu na vytlačenie sunnitských džihádistov zo severu Sýrie pred piatimi mesiacmi. Mesto al-Báb v provincii Aleppo, ktoré kontrolujú militanti z IS, obliehajú turecké jednotky už niekoľko týždňov.

 

Po prvý raz sa po boku Turecka do boja proti IS zapojilo 18. januára aj Rusko. Ako informoval náčelník hlavného operačného oddelenia generálneho štábu ruských ozbrojených síl generálporučík Sergej Rudskoj, do operácie, s ktorou súhlasila sýrska vláda, bolo zapojených deväť ruských stíhacích bombardérov (Su-24M, Su-25, Su-34) a osem tureckých stíhačiek (F-16, F-4). Terčom ich úderu bolo 36 objektov na okraji mesta al-Báb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies