Turecká armáda hlási zabitie 14 militantov PKK v kurdskom regióne

NETKY.SK • 22 Február 2016, 16:51 • 2 min
Turecká armáda hlási zabitie 14 militantov PKK v kurdskom regióne

ISTANBUL - Turecké ozbrojené sily oznámili dnes zabitie ďalších 14 militantov v rámci ofenzívy proti zakázanej Strane kurdských pracujúcich (PKK) na juhovýchode Turecka.

slovakia

left justify in out

Štyria bojovníci PKK zahynuli v nedeľu v Diyarbakire, ktorý je najväčším mestom tureckého regiónu obývaného prevažne Kurdmi. Zabitie zvyšných desiatich militantov hlásili z okresu Idil v provincii Širnak pri tureckej hranici so Sýriou, uviedla armáda vo vyhlásení, na ktoré sa odvoláva agentúra Reuters.


Vo veľkej časti Diyarbakiru platí už od začiatku decembra nepretržitý zákaz vychádzania. Rovnaké opatrenie zaviedli minulý týždeň aj v niektorých častiach okresu Idil, ktorý sa stal novým ohniskom zásahov proti PKK. Táto militantná organizácia odrezala vo viacerých mestách od okolia celé štvrte, na čo bezpečnostné sily odpovedali vystupňovaním svojich operácií.


Juhovýchodné Turecko postihlo najhoršie násilie za posledné dve desaťročia po tom, ako vlani v júli stroskotalo prímerie medzi Ankarou a PKK. Pokračuje tak turecko-kurdský konflikt, ktorý si od roku 1984 vyžiadal viac ako 40.000 mŕtvych.
PKK je v Turecku, EÚ i USA považovaná za teroristickú organizáciu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona