Turecká AKP zrušila v Nemecku všetky plánované akcie pred referendom

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 18:34 • 2 min
Turecká AKP zrušila v Nemecku všetky plánované akcie pred referendom

KOLÍN NAD RÝNOM - Turecká vládna Strana spravodlivosti a rozvoja (AKP) zrušila všetky podujatia naplánované v Nemecku pred kontroverzne vnímaným referendom o reforme tureckej ústavy naplánovaným na 16. apríla.

slovakia

left justify in out

Potvrdila to dnes v Kolíne nad Rýnom hovorkyňa Koordinačného pracoviska tureckej vládnej strany v zahraničí, podľa ktorej padlo toto rozhodnutie v Ankare. Informácie priniesli nemecké elektronické médiá.


Podľa hovorkyne neboli ďalšie podujatia za účasti tureckých ministrov aj tak naplánované a to isté platí i o prípadnom vystúpení tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Do Nemecka mali na stretnutia s príslušníkmi tamojšej tureckej komunity zamieriť poslanci AKP, aj ich podujatia sa však napokon neuskutočnia.

 

Erdogan už v Nemecku nie je vítaný, opozícia volá po tvrdšom treste


Už skôr vylúčila ďalšie akcie za účasti členov tureckej vlády na nemeckom území platforma AKP známa pod názvom Zväz európskych tureckých demokratov (UETD). Jej prezident to uviedol pre periodikum Die Wirtschafstwoche.

Rozhodnutie padlo podľa slov generálneho tajomníka UETD Bülenta Bilgiho na úrovni predsedníctva zväzu a malo by byť vnímané ako gesto dobrej vôle smerujúce k deeskalácii sporov okolo vystúpení tureckých politikov v rámci kampane pred referendom na nemeckom území.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona