Turci žijúci v Holandsku začali hlasovať v kontroverznom referende o rozšírení Erdoganových právomoci

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 16:59 • 2 min
Turci žijúci v Holandsku začali hlasovať v kontroverznom referende o rozšírení Erdoganových právomoci

HAAG - Turci žijúci v Holandsku začali dnes hlasovať v referende, ktoré by mohlo rozšíriť právomoci prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana.

slovakia

left justify in out

Volebné kabíny sa otvorili dnes v Amsterdame, Haagu a meste Deventer na východe krajiny, aby sa približne štvrť milióna tureckých voličov, ktorí žijú v Holandsku, mohlo na referende zúčastniť.

 

Referendum vyvolalo napätie medzi Haagom a Ankarou, pretože holandská vláda minulý mesiac zabránila tureckým ministrom vystúpiť na mítingoch pred referendom na svojom území.

 

Dňa 11. marca vypukli krátke nepokoje po tom, ako holandské orgány zabránili tureckej ministerke vo vstupe na turecký konzulát v Rotterdame.

 

Tureckí občania v šiestich európskych krajinách môžu v referende hlasovať do 9. apríla. Priamo v Turecku sa hlasovanie skončí o týždeň neskôr.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies