Turci prepustili 2 zo 7 podozrivých z januárového útoku v Istanbule

NETKY.SK • 1 December 2016, 17:52 • 2 min
Turci prepustili 2 zo 7 podozrivých z januárového útoku v Istanbule

ISTANBUL - Viac ako desať mesiacov po samovražednom teroristickom útoku v historickom centre Istanbulu, pri ktorom vyhasli životy 12 nemeckých občanov, prepustili dvoch podozrivých z vyšetrovacej väzby. Príslušný súd pre ťažké zločiny však obom zakázal opustiť turecké územie.

slovakia

left justify in out

Proti pätici zvyšných podozrivých, ktorí zostávajú vo vyšetrovacej väzbe, jestvujú podľa informácií justičných zdrojov, z ktorých čerpala tlačová agentúra DPA, konkrétne indície a dôvodné podozrenie z účasti na zločine. Žalobe čelí v tejto kauze celkovo 26 osôb, a to okrem iného z členstva v teroristickej organizácii a úmyselného zabitia.


Proces s obžalovanými by mal pokračovať 22. februára 2017. Dejiskom januárového samovražedného útoku v Istanbule bolo okolie Modrej mešity a múzea Hagia Sofia - pamiatok hojne navštevovaných zahraničnými turistami. Zranenia utrpel viac ako tucet ľudí, väčšinu poškodených tvorili popri Nemcoch ešte občania Kórejskej republiky, Nórska a Peru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies