Turchynov vysvetlil strach Ukrajiny pred vojnou s Ruskom

NETKY.SK • 15 Február 2018, 19:39 • 2 min
Turchynov vysvetlil strach Ukrajiny pred vojnou s Ruskom

KYJEV - Ukrajina po podpísaní Budapešťského memoranda o jadrovom odzbrojení v roku 1994 nemá potrebné zbrane. Ukrajinské orgány nemôžu vyhlásiť vojnu Ruskej federácii, pretože Kyjev nemá dostatok zbraní. Informuje Life.ru.

slovakia

left justify in out

O tom vyhlásil tajomník Rady pre národnú bezpečnosť a obranu Oleksander Turchynov. "My teraz nemáme vojenské prostriedky aby sme mohli bojovať proti jadrovému štátu v prípade použitia celého svojho arzenálu zbraní," povedal Turchynov počas vypočúvania na súde v Kyjeve v prípade proti ex-prezidentovi Ukrajiny Viktorovi Janukovičovi.

 

On taktiež dodal, že Ukrajina nedisponuje potrebnými zbraňami, po podpísaní memoranda o jadrovom odzbrojení v roku 1994, v Budapešti.

 

Podľa jeho slov, v súvislosti s touto skutočnosťou, Ukrajina nevyhlásila vojnu vo februári roku 2014 a nerobí to dodnes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona