Turbulencia na lete z Kuby do Talianska spôsobila menšie zranenia 30 ľuďom

NETKY.SK • 20 November 2012, 07:59 • 2 min
Turbulencia na lete z Kuby do Talianska spôsobila menšie zranenia 30 ľuďom

Turbulencia na lete z Kuby do Talianska spôsobila menšie zranenia 30 ľuďom - Svet Lietadlo na ceste z Havany do Milána v pondelok náhle kleslo o približne 1000 metrov, keď sa nad Atlantickým oceánom dostalo do nezvyčajne silnej turbulencie. Incident vydes

slovakia

left justify in out

img

Lietadlo na ceste z Havany do Milána v pondelok náhle kleslo o približne 1000 metrov, keď sa nad Atlantickým oceánom dostalo do nezvyčajne silnej turbulencie. Incident vydesil pasažierov a približne 30 ľudí na palube skončilo s modrinami a ďalšími menšími zraneniami, informovala agentúra AP.
      Let pokračoval na milánske letisko Malpensa po tom, ako kapitán lietadla dospel k záveru, že stroj nie je poškodený, a dvaja pasažieri-lekári nezistili žiadne vážne zranenia, uviedol predstaviteľ leteckej spoločnosti Neos Air pre televíziu Sky TG24.
      Tlačová agentúra ANSA citovala zraneného pasažiera, podľa ktorého na palube práve podávali jedlo, keď odrazu nastalo "desať sekúnd hrôzy". Opísal, ako tácky lietali vo vzduchu a niektorí cestujúci, ktorí neboli pripútaní, nadskakovali v sedadlách.
      Po prvých správach o poklese lietadla o 3000 metrov priniesol neskôr milánsky denník Corriere della Sera na svojej webovej stránke vyjadrenie predstaviteľa Neos, podľa ktorého lietadlo najskôr "vyskočilo" o približne 500 metrov a následne kleslo o 1000 metrov na úroveň asi 500 metrov pod pôvodnou výškou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies