Turan predstavil svoj volebný program na prezidenta SZĽH, má šesť tém

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 16:49 • 2 min
Turan predstavil svoj volebný program na prezidenta SZĽH, má šesť tém

BRATISLAVA - Týždeň pred voľbami prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) zverejnil svoj program aj druhý kandidát Tibor Turan.

slovakia

left justify in out

Už pred týždňom na tlačovej konferencii ho prezentoval jeho jediný súper Martin Kohút. Päťdesiattriročný Tibor Turan rozdelil svoj program do šiestich podľa neho najdôležitejších tém - mládež, amatérska a poloprofesionálna súťaž, profesionálna súťaž, reprezentácie, financie a zimné štadióny.


Pri mládeži chce pokračovať a rozšíriť projekt "Deti na hokej", plánuje vytvoriť viac hokejových tried, založiť hokejové akadémie, upraviť model súťaží, zaviesť jednotné zmluvy a podporovať vzdelávanie všetkých hokejových činovníkov. Amatérske a poloprofesionálne kluby považuje za podhubie slovenského hokeja, v ktorom vzniká mnoho talentov.

 

"Nižším súťažiam a klubom treba venovať rovnakú pozornosť ako klubom v extralige," uvádza Tibor Turan. Pre prvoligové a druholigové kluby chce pokračovať vo finančnej pomoci a do ekonomického procesu plánuje viac vtiahnuť aj samosprávy. V profesionálnej súťaži by takisto rád viac angažoval primátorov miest a spolupracoval s hráčskou asociáciou "tak, aby hráči mali dôstojnú pozíciu v slovenskom hokeji a mohli ovplyvňovať jeho ďalší vývoj".


Na reprezentačnej úrovni pri všetkých kategóriách je jeho zámerom využívať skúseností hráčov z NHL a Európy. Chce "urobiť z reprezentácie Slovenska projekt nielen na niekoľko prípravných turnajov a majstrovstvá sveta, ale využiť potenciál reprezentantov na podporu záujmu o hokej medzi deťmi a mládežou. Reprezentovať vlasť musí byť cťou a reprezentanti musia byť vzormi, ktorým sa budú chcieť deti a mládež podobať".


V oblasti marketingu a ekonomiky Turan plánuje zaviesť úplnú transparentnosť do hospodárenia SZĽH. "Verejnosť má právo poznať zmluvy, ktoré podpisuje SZĽH a aj to, na čo vynakladá financie," uvádza Turan. Jedným z bodov v tejto sekcii je aj "zakopanie vojnovej sekery v slovenskom hokeji a ukončenie 'blbej nálady'." Chce vytvoriť špeciálne možnosti prezentácie pre sponzorov tak, aby sa podarilo získať viac peňazí na podporu mládežníckeho hokeja.

 

V súvislosti s infraštruktúrou navrhuje Tibor Turan obnovu starých zimných štadiónov, vybudovanie nových ľadových plôch v mestách či multifunkčných ihrísk v obciach, mestečkách a na školách. Voľba nového prezidenta SZĽH prebehne 16. júna v Bratislave na mimoriadnom kongrese tejto organizácie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona