Tupaca Shakura uvedie do Rock'n'rollovej siene slávy Snoop Dogg

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 08:57 • 2 min
Tupaca Shakura uvedie do Rock'n'rollovej siene slávy Snoop Dogg

LOS ANGELES - Zosnulého amerického rappera Tupaca Shakura uvedie do Rock'n'rollovej siene slávy jeho kolega a priateľ Snoop Dogg.

slovakia

left justify in out

Ceremoniál sa uskutoční 7. apríla v newyorskom Brooklyne a záznam z neho neskôr odvysiela televízia HBO.

 

Členmi Rock'n'rollovej siene slávy sa okrem Shakura stanú aj Pearl Jam, Journey, Electric Light Orchestra, Yes a Joan Baez, pričom Nile Rodgers z kapely Chic dostane Award for Musical Excellence. Všetci spomínaní hudobníci vydali debutovú nahrávku minimálne pred 25 rokmi, čím splnili jedno z hlavných nominačných kritérií. O tom, kto sa dostane do siene slávy, rozhodlo viac ako 800 umelcov, historikov, ľudí z hudobného priemyslu a fanúšikov. Tupac Shakur, Pearl Jam, Journey, Joan Baez a Electric Light Orchestra sa na zozname nominantov na uvedenie do Rock'n'rollovej siene slávy, z ktorého ľudia vyberali, objavili po prvý raz. Kapela Yes sa o uvedenie do siene uchádzala už po tretí raz.

 

Tupac Amaru Shakur vydal počas života štyri sólové albumy - 2Pacalypse Now (1991), Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z. (1993), Me Against The World (1995) a All Eyez On Me (1996), pričom dva mesiace po smrti mu vyšla piata štúdiovka The Don Killuminati: The 7 Day Theory (1996). Neskôr sa dostalo do predaja ďalších päť jeho posmrtných sóloviek ako aj viacero kompilácií. Ako herec sa objavil v snímkach ako Cesta za láskou (1993), Nad košom (1994), Bullet (1996), Za bránami pekla (1997) a Gang policajtov (1997). Rappera 7. septembra 1996 postrelili v aute v Las Vegas, pričom o šesť dní neskôr vo veku 25 rokov zraneniam podľahol. Šestnásteho júna, v deň jeho nedožitých 46. narodenín, sa do amerických kín dostane životopisný film All Eyez On Me.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona