Tuniský prezident je na prvej štátnej návšteve v Ríme od revolúcie v roku 2011

NETKY.SK • 9 Február 2017, 08:47 • 2 min
Tuniský prezident je na prvej štátnej návšteve v Ríme od revolúcie v roku 2011

RÍM - Tuniský prezident Bádží Káid as-Sabsí rokoval dnes s talianskymi politikmi o spoločnom boji proti terorizmu a prevádzačom migrantov.

slovakia

left justify in out

Ide o prvú návštevu tuniskej hlavy štátu od vypuknutia tzv. jasmínovej revolúcie v roku 2011, ktorá odštartovala povstania v arabskom svete spoločne označované ako arabská jar.

Tuniského prezidenta prijal dnes v prvý deň dvojdňového pobytu v Ríme taliansky kolega Sergio Mattarella. Oba štáty sú podľa Mattarellu "pevne odhodlané" spoločne bojovať proti terorizmu a obchodovaniu s ľuďmi.

Taliansko a Tunisko majú spoločné želanie, aby sa v Líbyi ujala vláda, ktorej sa podarí upokojiť situáciu v krajine, dodal taliansky prezident.

As-Sabsí sa v Ríme rozprával tiež s premiérom Paolom Gentilonim a navštívil parlamentné a senátne výbory pre zahraničné vzťahy.

"Talianska vláda sa správa maximálne humánne" pri tom, ako zaobchádza s migrantmi, citovala talianska tlačová agentúra ANSA z prejavu tuniskej hlavy štátu k poslancom.

Prezident as-Sabsí v rozhovore pre taliansku stanicu RAI News 24 upozornil, že "Tunisko je na prvej línii (v boji s terorizmom), pretože Líbya nie je žiadnym štátom".

Taliansky minister zahraničných vecí Angelino Alfano odkázal na Twiteri, že Taliansko a Tunisko by mali vo štvrtok ráno podpísať "dohodu o boji s nezákonnou migráciou".



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies