Tuniský premiér: Viac pracovných miest pomôže v boji s terorizmom

NETKY.SK • 27 Október 2015, 16:36 • 2 min
Tuniský premiér: Viac pracovných miest pomôže v boji s terorizmom

MADRID - Tuniský premiér Habíb Síd dnes vyhlásil, že jeho krajina potrebuje vytvoriť nové pracovné miesta, aby mohla ľahšie čeliť hrozbe teroristických útokov, akými boli dva tohtoročné, ktorých cieľom sa stali turisti.

slovakia

left justify in out

Síd ďalej v rozhovore pre agentúru AP povedal, že miera nezamestnanosti v Tunisku je podľa neho najrizikovejším faktorom v súvislosti s hrozbou podobných prejavov extrémizmu v budúcnosti. Podľa neho sa cestovný ruch v Tunisku pozviecha z dvoch tohtoročných útokov najskôr za dva až tri roky.

 

Tuniský premiér o týchto záležitostiach hovoril s agentúrou AP tesne pred svojim vystúpením na medzinárodnej konferencii venovanej boju s extrémizmom, ktorá dnes a v stredu prebieha v Madride.

 

Tunisko tento rok zažilo dva veľké teroristické útoky a sériu ďalších incidentov. Krajina je v stave vysokej pohotovosti pred možnými útokmi islamistických radikálov od marca, keď islamistické komando v známom múzeu Bárdú (Bardo) v Tunise zabilo 21 turistov, ako aj v súvislosti s ďalším útokom z júna, keď ozbrojený muž na pláži neďaleko letoviska Súsa postrieľal 38 zahraničných dovolenkárov. K obom útokom sa prihlásila organizácia Islamský štát (IS).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona