Tuniský premiér prepustil po útoku na múzeum šesť policajných veliteľov

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 12:26 • 2 min
Tuniský premiér prepustil po útoku na múzeum šesť policajných veliteľov

TUNIS - Tuniský premiér Habíb Síd prepustil dnes šiestich policajných veliteľov v súvislosti so stredajším útokom na múzeum Bárdú v Tunise, pri ktorom zahynulo 25 ľudí. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na hovorcu kancelárie tuniského premiéra.

slovakia

left justify in out

Medzi prepustenými policajtmi sú aj tí, ktorí mali v čase smrteľného útoku v Bárdú (Le musée national du Bardo) na starosti bezpečnosť turistov a príslušníkov tajnej služby. Tuniské úrady v sobotu oznámili, že od teroristického útoku zadržali už vyše 20 podozrivých militantov.

 

Vláda v Tunise tiež zverejnila záznam z bezpečnostných kamier múzea, na ktorom vidno dvoch mužov, ako s automatickými puškami a ruksakmi prechádzajú cez vstupnú halu budovy.

Podľa tuniského rezortu vnútra dvojica absolvovala výcvik v džihádistickom tábore, nachádzajúcom sa na území kontrolovanom teroristickou organizáciou Islamský štát (IS) v susednej Líbyi.

 

K zodpovednosti za teroristický útok na múzeum Bárdú sa prihlásili militanti z IS, avšak odnože al-Káidy v Tunisku zverejnili na svojich účtoch na sociálnych sieťach údajné podrobnosti o masakre.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona