Tunisko uzavrelo vzdušný priestor pre lety zo západnej Líbye

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 17:24 • 2 min
Tunisko uzavrelo vzdušný priestor pre lety zo západnej Líbye

TUNIS - Tunisko v utorok oznámilo opätovné zatvorenie vzdušného priestoru pre lety zo západnej Líbye, pričom iba minulý týždeň takéto lety po šiestich mesiacoch zákazu povolilo.

slovakia

left justify in out

 "Opätovne sme dočasne pozastavili lety z Líbye z bezpečnostných dôvodov," uviedlo ministerstvo dopravy, pričom vyhlásenie ďalej nerozviedlo. K opatreniu prišlo po minulotýždňovom útoku dvoch militantov z organizácie Islamský štát (IŠ) v tuniskom národnom múzeu, kde usmrtili 20 zahraničných turistov a dvoch Tunisanov. Tuniská vláda následne potvrdila, že oboch ozbrojencov vycvičili v džihádistických táboroch v Líbyi.

 

Líbyu v súčasnosti spravujú dve znepriatelené a neustále proti sebe bojujúce vlády a Tunisko sa v obáva, že by sa z nej mohla rozšíriť vlna násilnosti. Lety líbyjských aerolínií zo západnej časti krajiny, ktorá je mimo kontroly oficiálne uznávanej vlády a zahŕňa aj hlavné mesto Tripolis, pritom opätovne povolilo len minulý týždeň. 

 

Susedné Tunisko predstavuje záchranné lano pre mnohých Líbyjčanov snažiacich sa o útek z krajiny. Mnoho zahraničných veľvyslanectiev aj aerolínií sa už z Líbye stiahlo z dôvodu obáv o bezpečnosť. Letenky na tých zopár spojení, ktoré krajine ostali, si cestujúci zvyčajne rezervujú aj týždne vopred.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies