Tunisko po útoku v Bin Kardáne zavrelo hranicu s Líbyou, zahynulo 45 ľudí

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 16:36 • 2 min
Tunisko po útoku v Bin Kardáne zavrelo hranicu s Líbyou, zahynulo 45 ľudí

TUNIS- Štyridsaťpäť ľudí zahynulo dnes v Tunisku pri útoku dosiaľ neidentifikovaných extrémistov v meste Bin Kardán neďaleko hranice s Líbyou. Informovali o tom svetové tlačové agentúry s odvolaním sa na vládne zdroje.

slovakia

left justify in out

Tunisko v reakcii na dnešný útok uzavrelo dva hraničné priechody do Líbye, uviedli vo vyhlásení ministerstvá vnútra a obrany.


Pri bojoch v Bin Kardáne zahynulo 28 "teroristov", ktorí zaútočili na armádne kasárne a policajné stanovištia. V prestrelke zahynuli najmenej siedmi civilisti vrátane 12-ročného dievčaťa, ako aj 10 členov tuniských bezpečnostných zložiek.


Armáda vyslala do uvedenej oblasti viac vojakov a vrtuľníky. Šiestich spomedzi útočníkov sa údajne podarilo zadržať, ďalší sú na úteku. Bezpečnostné sily zablokovali všetky cesty vedúce do Bin Kardánu. Úrady vyzvali tamojších obyvateľov, aby nevychádzali zo svojich domovov.


Bezprostredne nebolo známe, či útočníci prišli z Líbye. Islamskí militanti, ktorí podstúpili výcvik v Líbyi, podnikli vlani viacero útokov v Tunisku, ktorého vláda reagovala zvýšením bezpečnostných opatrení na hraniciach.


Incident sa stal v čase čoraz väčšieho znepokojenia zo strany medzinárodného spoločenstva v súvislosti s aktivitami extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) v Líbyi.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies