Tunisko identifikovalo všetkých 38 obetí útoku v Súse, vrátane 30 Britov

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 16:53 • 2 min
Tunisko identifikovalo všetkých 38 obetí útoku v Súse, vrátane 30 Britov

TUNIS - Tuniské úrady už identifikovali všetkých 38 obetí piatkového útoku na hotelový komplex v letovisku Súsa, vrátane 30 britských štátnych príslušníkov. Informovalo o tom dnes tuniské ministerstvo zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Okrem Britov prišlo o život osem ďalších cudzincov z Írska, Nemecka, Belgicka, Portugalska a Ruska.
     

Útočník spustil 26. júna paľbu na dovolenkárov v letovisku Súsa, po polhodinovom vyčíňaní ho zastrelila polícia, pripomenula tlačová agentúra Reuters.
     

Masaker, ku ktorému sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS), bol najhorším takýmto útokom v novodobých dejinách Tuniska a zasadil vážny úder životne dôležitému turistickému sektoru v severoafrickej krajine.
     

Ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že všetkých 38 obetí bolo oficiálne identifikovaných, vrátane spomínaných 30 Britov, troch írskych občanov, dvoch Nemcov, jedného Belgičana, jedného Portugalca a jedného ruského občana.
     

Útočník Sajfuddín Rizkí cielil počas svojho streleckého vyčíňania iba na cudzincov. Útočil na pláži hotela Imperial Marhaba, na hotel a bazén, potom ho zlikvidovala polícia. Tuniské úrady tvrdia, že tento študent elektrotechniky na univerzite podstúpil koncom minulého roka výcvik v používaní zbraní v tábore džihádistov v susednej Líbyi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies