Tunisko a Francúzsko budú spolupracovať, aby zastavili občanov-džihádistov

NETKY.SK • 11 November 2014, 15:05 • 2 min
Tunisko a Francúzsko budú spolupracovať, aby zastavili občanov-džihádistov

TUNIS - Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve informoval, že jeho krajina bude spolupracovať s Tuniskom, aby spoločne zabránili svojim občanom cestovať do bojov v Sýrii a Iraku. Napísala to dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Cazeneuve oznámil nové opatrenia v pondelok večer počas 24-hodinovej návštevy Tuniska, na ktorej absolvoval aj stretnutia s premiérom Mahdím Džumaom a so svojím rezortným kolegom Luftím bin Džiddú.
     

Vyše 2400 Tunisanov už odcestovalo do bojov po boku extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), čo je najväčší počet zo všetkých krajín - a takisto aj stovky francúzskych štátnych príslušníkov, čo je zasa najväčší počet spomedzi všetkých európskych krajín.
     

K opatreniam na zabránenie vycestovania patrí posilnenie hraničných kontrol, ako aj zvýšená spolupráca policajných zborov a tajných služieb medzi oboma krajinami, informoval Cazeneuve.
     

Francúzsky minister dodal, že v Tunisku diskutoval takisto o boji proti kybernetickému zločinu a ilegálnemu prisťahovalectvu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona