Tuniskí militanti v horách zabili najmenej 14 vojakov

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 12:10 • 2 min
Tuniskí militanti v horách zabili najmenej 14 vojakov

TUNIS - Najmenej 14 tuniských vojakov zahynulo v stredu večer pri útokoch na kontrolné stanovištia v okolí najvyššieho vrchu krajiny Džabal aš-Šánabí, kde armáda od minulého roka zintenzívňuje zásahy proti militantným islamistom.

slovakia

left justify in out

O násilí v odľahlej oblasti pri hranici s Alžírskom informovalo vo štvrtok tuniské ministerstvo obrany, podľa ktorého militanti vyzbrojení puškami a raketovými granátmi ďalších 20 vojakov zranili. Podobné útoky sú v Tunisku na vzostupe od roku 2011, keď ľudová vzbura ukončila vládnutie autokratického prezidenta Zajna al-Ábidína bin Alího, armáda však doteraz nikdy neutrpela tak vysoké straty. V horách okolo Džabalu aš-Šanábí, kde sa ozbrojené skupiny ukrývajú, od apríla nasadzujú tisíce vojakov. Ešte v auguste 2013 armáda začala veľkú ofenzívu proti "teroristom" po tom, ako v oblasti našli ôsmich vojakov s podrezanými hrdlami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies