Tuniské bezpečnostné zložky zadržali ďalšie osoby podozrivé z terorizmu

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 10:26 • 2 min
Tuniské bezpečnostné zložky zadržali ďalšie osoby podozrivé z terorizmu

TUNIS - Tuniské ministerstvo vnútra dnes informovalo, že v súvislosti s útokom v hotelovej časti mesta Súsa, pri ktorom zahynulo 38 ľudí, zadržali tuniské úrady ďalších 12 osôb podozrivých z napojenia na teroristické organizácie.

slovakia

left justify in out

Ich zatknutie je výsledkom ďalšej vlny razií, ktoré policajné zložky uskutočnili na 70 miestach krajiny. Ako uviedla agentúra Sinchua, ministerstvo súčasne zverejnilo zoznam osôb podozrivých z terorizmu a požiadalo verejnosť, aby bezpečnostné orgány informovali o čomkoľvek podozrivom, čo si všimnú vo svojom okolí.

 

Operácie bezpečnostných zložiek v Tunisku sú reakciou na zhoršenú situáciu v krajine po útoku z 26. júna, ktorý sa odohral v blízkosti hotela Imperial v Súse a prišlo pri ňom o život 38 ľudí, väčšinou turistov z cudziny. Ďalších 38 ľudí bolo pri útoku zranených.

 

Páchateľa útoku, ktorého zastrelili bezpečnostné zložky, identifikovali ako Sajfuddína Rizkího, mladého študenta univerzity v meste Kairawán, považovanom za jedno z centier saláfistov v Tunisku. K útoku sa prihlásila líbyjská odnož extrémistickej organizácie Islamský štát, ktorá páchateľovi dala pseudonym abú Jahjá Kairawání, informovala skupina SITE, monitorujúca aktivity islamských extrémistov na internete.

 

Sinchua s odvolaním sa na miestnu tlač píše, že hlavný organizátor teroristického útoku, ktorý sa na jar odohral v múzeu Bárdú (Bardo) v tuniskom hlavnom meste, i streľby v Súse sa teraz nachádza v Líbyi. Oba útoky zasadili ranu cestovnému ruchu, ktorý je pre Tunisko významným zdrojom príjmov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies