Tuniská polícia zatkla už deväť podozrivých z útoku na múzeum

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 16:24 • 2 min
Tuniská polícia zatkla už deväť podozrivých z útoku na múzeum

TUNIS - Tuniské bezpečnostné sily zadržali už deväť osôb podozrivých z účasti na stredajšom krvavom útoku militantov na múzeum Bárdú v metropole Tunis. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na tuniskú prezidentskú kanceláriu.

slovakia

left justify in out

Piati zo zadržaných sú podľa vyšetrovateľov priamo zapletení do príprav teroristickej akcie. Zvyšní štyria udržiavali kontakty s dvojicou útočníkov.

 

vaja strelci pri stredajšom útoku na múzeum Bárdú (Le musée national du Bardo) zastrelili 23 ľudí - 20 zahraničných turistov a troch Tunisanov.

 

Doteraz bolo identifikovaných len 13 z 20 zabitých turistov. Medzi obeťami sú aj občania Poľska, Španielska, Talianska, Francúzska, Belgicka, Austrálie, Japonska a Kolumbie, uviedla poľská spravodajská televízia TVN24.

 

Oboch útočníkov zneškodnila polícia. Zatiaľ nie je jasné, či boli súčasťou väčšej teroristickej skupiny.

 

Masaker v múzeu bol jedným z najhorších útokov militantov v Tunisku, ktoré sa doposiaľ do veľkej miery vyhlo chaosu, čo postihol štáty v tomto regióne po ľudových povstaniach takzvanej arabskej jari.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies