Tuniská polícia odhalila a rozbila bunku verbovačov pre Islamský štát

NETKY.SK • 6 Október 2015, 14:46 • 2 min
Tuniská polícia odhalila a rozbila bunku verbovačov pre Islamský štát

TUNIS- Tuniská polícia rozbila tri bunky, ktoré verbovali mladých dobrovoľníkov pre extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Súčasne zatkla 11 osôb podozrivých z pokusu pripojiť sa k tejto islamistickej militantnej skupine v Líbyi. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie tuniského ministerstva vnútra z pondelka.

 

Tunisko je v stave vysokej pohotovosti pred možnými útokmi islamistických radikálov od marca, keď islamistické komando v známom múzeu Bardo v Tunise zabilo 21 turistov, ako aj v súvislosti s útokom z júna, keď ozbrojený muž na pláži neďaleko letoviska Súsa (Sousse) postrieľal 38 zahraničných dovolenkárov. K obom útokom sa prihlásil IS.

 

Minulý týždeň tuniské úrady na hraniciach s Líbyou zaistili dve autá s nastraženou výbušninou a zbraňami. V snahe zabrániť podobným incidentom i cezhraničným prienikom islamistov začala tuniská vláda v júli s budovaním múru na spoločných hraniciach s Líbyou.

 

Vláda v Tunise predpokladá, že k jednotkám IS bojujúcim v Sýrii, Iraku a Líbyi sa pridalo už viac ako 3000 Tunisanov. Mnohí z nich sa vyhrážajú, že po návrate do vlasti podniknú teroristické útoky na domácej pôde.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies