Tunisan Amri utekal z Nemecka aj cez Brusel

NETKY.SK • 5 Január 2017, 08:06 • 2 min
Tunisan Amri utekal z Nemecka aj cez Brusel

BRUSEL – Tunisan Anis Amri, páchateľ decembrového útoku na vianočné trhy v Berlíne, po masakri utekal z Nemecka aj cez Brusel. Informovala o tom dnes belgická prokuratúra.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Amri sa na vlakovej stanici Brusel-Sever objavil dva dni po berlínskom útoku. Na záberoch zo staničných kamier ho identifikovala železničná polícia v spolupráci s belgickou železničnou spoločnosťou (SNCB).

 

 

 

Na bruselskú stanicu pricestoval Tunisan z holandského Amsterdamu 21. decembra okolo 19.00 h. Po dvoch hodinách stanicu opustil, uviedol belgický denník Le Soir.

 

 

 

Hľadaný Amri prišiel o život 23. decembra na milánskom predmestí Sesto San Giovanni, kde ho zastrelili policajti niekoľko hodín po tom, čo pricestoval do Talianska vlakom cez Francúzsko. Útok kamiónom na vianočný trh v berlínskom Charlottenburgu z 19. decembra si vyžiadal 12 mŕtvych a vyše 50 zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies