Tunelovanie Braniska nevyriešili ani za sedem rokov, obvinený dostáva štátne zákazky

NETKY.SK • 17 Február 2015, 10:21 • 2 min
Tunelovanie Braniska nevyriešili ani za sedem rokov, obvinený dostáva štátne zákazky

BRATISLAVA - Za sedem rokov nedokázali podľa denníka SME vyšetrovacie orgány postaviť pred súd bývalých manažérov Slovenskej správy ciest (SSC), ktorí počas prvej vlády Mikuláša Dzurindu tunelovali stavbu tunela Branisko.

slovakia

left justify in out

S jedným z obvinených štát obchoduje aj počas vlády Roberta Fica (Smer-SD). Obvinený Valerian Horváth je v súčasnosti šéfom a konateľom slovenskej pobočky švajčiarskej firmy Basler & Hofmann, ktorá má aj za súčasnej vlády státisícové zákazky od štátu.

 

Za minulý rok sa firma podieľala na projektoch Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) za 320-tisíc eur. V spolupráci so združením Terraprojekt vypracovala za vyše 214-tisíc eur štúdiu realizovateľnosti pre stavbu cesty R7 Bratislava - Nové Zámky.

 

Firma je súčasťou konzorcia, ktoré pripravuje štúdiu dobudovania zaraďovacích pruhov na R1 za 150-tisíc eur. Železnice SR si vo firme objednali projekt na "sanáciu zemného telesa" za 140-tisíc eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies