Študenti si pripomenuli 17. november sviečkovým pochodom

NETKY.SK • 19 November 2011, 01:25 • 2 min
Študenti si pripomenuli 17. november sviečkovým pochodom

Študenti si pripomenuli 17. november sviečkovým pochodom

slovakia

left justify in out

img

Košickí študenti si dnes večer symbolickým Sviečkovým pochodom pripomenuli 17. november 1989 a vzdali mu tak poctu. Ich akcia mala byť rekonštrukciou historického pochodu študentov spred 22 rokov.
"Dnešný deň je symbolom boja za demokraciu a podľa mňa väčšina z mladých si to ani neuvedomuje, nemá na to reálny dôvod - nezažili to. Práve preto robíme toto podujatie, aby sa aspoň na chvíľku nad tým zamysleli, aby zistili, ako sa žilo, čo bolo predtým, čo je teraz a čo im november priniesol," opísal TASR základnú myšlienku spoluorganizátor festivalu Refresh +89 Anton Spišák.
Pochod so sviečkami sa začal pred Technickou univerzitou a pokračoval až na Hlavnú ulicu k Dolnej bráne. November 89 je podľa Spišáka možnosťou pre mladých, aby rozvíjali slobodné kritické myslenie, ktoré je základom pre rozvoj demokratickej, otvorenej spoločnosti. Pochod pokračoval ďalším programom - divadelnou hrou Posledná historická úloha mladej generácie.
Festival Refresh +89 má v Košiciach od 15. do 19. novembra oživiť hodnoty a odkaz Novembra 1989 medzi mladými Košičanmi. Organizátori im ponúknu spolu viac ako 35 umeleckých a spoločenských podujatí. Program tvoria hudobné koncerty, divadelné a filmové predstavenia, diskusie, happeningy, umelecké inštalácie vo verejnom priestore a prednášky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona