TU s podporou T-systems Slovakia otvorila multimediálnu poslucháreň

NETKY.SK • 13 Október 2010, 10:57 • 2 min
TU s podporou T-systems Slovakia otvorila multimediálnu poslucháreň

TU s podporou T-systems Slovakia otvorila multimediálnu poslucháreň

slovakia

left justify in out

V rámci Dňa otvorených dverí Technickej univerzity v Košiciach (TUKE) dnes v jej priestoroch slávnostne otvorili veľkokapacitnú multimediálnu poslucháreň, ktorej rekonštrukciu v celkovej hodnote viac ako 150.000 eur finančne podporila spoločnosť T-Systems Slovakia sumou takmer 66.000 eur. Podľa rektora TUKE Antona Čižmára ide po spoločnostiach U.S. Steel Košice a Tepláreň Košice už o tretiu takúto veľkokapacitnú poslucháreň, na ktorej rekonštrukcii sa významne podieľala súkromná spoločnosť.
Ako uviedol Čižmár, je to ukážka spolupráce jedného zo strategických partnerov TUKE v oblasti informačných a komunikačných technológií (IKT). „Dokázali sme sa flexibilne prispôsobiť požiadavkám spoločnosti T-systems v takmer 20 študijných predmetoch. Táto poslucháreň bude, samozrejme, prioritne slúžiť našim študentom, ale aj spoločnosti T-systems na propagáciu svojich aktivít práve v komunite našich študentov a zamestnancov,“ pokračoval Čižmár. Pri tejto príležitosti udelil rektor Zlatú medailu univerzity za mimoriadny prínos pre rozvoj TUKE Franzovi Grohsovi, senior-viceprezidentovi T-Systems International ICT - Operations pre región Veľkej Británie a strednej a východnej Európy. Zlatú medailu tohto druhu v histórii univerzity získalo len niekoľko významných osobností.
Podľa Grohsa jednou z nadnárodných priorít spoločnosti T-Systems International je podporovať vzdelávanie a výchovu nových IT odborníkov. Súvisí to aj s ich stratégiou vybudovať na východe Slovenska silné centrum pre správu IKT infraštruktúry a TUKE v tomto procese zohráva podľa neho kľúčovú úlohu.
Spoločnosť T-Systems Slovakia, ktorá služby v oblasti IKT poskytuje významným korporáciám z celého sveta, pôsobí v Košiciach od apríla 2006 a stala sa významným zamestnávateľom v regióne. Z pôvodného počtu 23 zamestnancov ich dnes v spoločnosti pracuje vyše 2000 a z nich je okolo 1300 absolventov TUKE. Spoločnosť doteraz podporila viacero projektov, ktoré výrazne zlepšili podmienky na vzdelávanie mladých ľudí. Zároveň vytvorila viacero úspešných vzdelávacích projektov pre IT špecialistov v spolupráci s TUKE a UPJŠ. Pilotným projektom je Summer UniversITy, ktorá beží už piaty rok v letných mesiacoch a je prístupná aj širokej verejnosti, Evening University, ktorá je prístupná výlučne pre študentov univerzít. Najvýznamnejším spoločným projektom TUKE a T-Systems je T-Systems Education Academy. V rámci nej sa na Fakulte informatiky a elektrotechniky pripravuje ročne 1000 študentov v oblastiach, ktoré najviac potrebuje IKT priemysel.
V marci 2007 bola spoločnosť jedným zo zakladajúcich členov združenia Košice IT Valley, ktorého cieľom je vytvárať predpoklady a vhodné podmienky na rozvoj priemyslu IKT na území východného Slovenska. Podľa generálneho riaditeľa T-Systems Slovakia v Košiciach Jozefa Ondáša plán združenia zdvojnásobiť HDP a počet zamestnancov IKT sa podarilo splniť za štyri roky. „Teraz sa budeme venovať hlavne odbornému rastu a zvyšovaniu zrelosti firmy vo všetkých oblastiach jej pôsobenia. A to si nevieme predstaviť bez spolupráce s Technickou univerzitou. Bojujeme o získanie dosť veľkých prostriedkov z európskych fondov na to, aby sme založili spoločné kompetenčné centrum. Pokiaľ by sa to stalo skutočnosťou, tak toto centrum bude mať možnosť naozaj na vysokej úrovni vychovávať nových odborníkov v oblasti informačných a komunikačných technológií,“ dodal Ondáš.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona