Ttiuly v obrovskom slalome Adamovi Žampovi a Kamenickej

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 14:59 • 2 min
Ttiuly v obrovskom slalome Adamovi Žampovi a Kamenickej

JASNÁ - Adamovi Žampovi sa v stredu nepodarilo vyhrať druhú súťaž na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v Jasnej, ale druhým miesto v obrovskom slalome si zabezpečil národný titul.

slovakia

left justify in out

V technicky najnáročnejšej alpskej disciplíne na rovnaký úspech stačilo Daniele Kamenickej 8. miesto.

 

Žampa po triumfe v slalome mieril aj za druhým titulom, keď ovládol 1. kolo. Druhá jazda mu však nevyšla a predstihol ho Čech Ondřej Berndt s celkovým náskokom 61 stotín. Tretí skončil Adamov mladší brat Andreas (+1,77). Obrovský slalom žien patril síce tiež Slovenke, ale víťazná Martina Dubovská jazdí už roky za Česko. Kamenická za ňou zaostala 4,87 s, Katarína Miklošová na 10. mieste ako vicemajsterka republiky 6 sekúnd a 6 stotín. Na štart sa napriek pôvodnému zámeru nepostavila favorizovaná Petra Vlhová.

 

Výsledky MSR v obrovskom slalome v Jasnej:

muži:

1. Ondřej Berndt (ČR) 1:37,44 min., 2. Adam Žampa (VŠC Dukla B. Bystrica) + 0,61 s, 3. Andreas Žampa (Dukla) +1,77, ... 5. Henrich Katrenič (Five Star Ski Club) +2,76.

ženy:

1. Martina Dubovská (ČR) 1:41,38, ... 8. Daniela Kamenická (LK Levoča) +4,87, 10. Katarína Miklošová (Ski Club Plejsy) +6,06, 12. Soňa Moravčíková (KLŠ Kryha Bratislava) +6,68.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies