Tsonga pod taktovkou dvojice Escudé, Ascione

NETKY.SK • 28 Október 2013, 16:14 • 2 min
Tsonga pod taktovkou dvojice Escudé, Ascione

PARÍŽ - Najlepší francúzsky tenista Jo-Wilfried Tsonga sa zveril do rúk dvojici trénerov - krajanom Nicolasovi Escudému a Thierrymu Ascionemu. Ich angažovaním vyriešil situáciu, ktorá nastala augustovým rozchodom s Austrálčanom Rogerom Rasheedom.

slovakia

left justify in out

"Skutočnosť, že sú dvaja, poskytuje výhodu spočívajúcu v rôznych perspektívach pohľadu na moju hru. Sú to osvedčení ľudia. Thierry úspešne spolupracoval s viacerými tenistami, pomohol im napredovať. Mám na mysli najmä Nicolasa Mahuta a Kristinu Mladenovicovú. Nicolas má ako tréner menej skúseností, ale bol fedcupovým kapitánom, čo je veľké plus. Najviac zavážilo zavážilo, čo dokázal ako aktívny hráč," povedal deviaty hráč svetového rebríčka Tsonga. Escudé v roku 2001 získal s Francúzskom Davisov pohár, národný fedcupový tím mal pod palcom v rokoch 2008 - 2012.

Finalistu melbournských grandslamových Australian Open 2008 Tsongu v rokoch 2004 - 2011 viedol Eric Winogradsky, ktorého zastrešovala Francúzska tenisová federácia. Až do angažovania Rasheeda bol bez trénerského dohľadu. Tsonga a jeho krajan Gael Monfils sa 4. decembra predstavia na 6. ročníku tenisovej exhibície Tennis Classic v Národnom tenisovom centre (NTC) v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies