Tsonga po roku znova do štvrťfinále

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 09:54 • 2 min
Tsonga po roku znova do štvrťfinále

PARÍŽ - Domáci tenista Jo-Wilfried Tsonga nasadený ako šiesty rovnako ako vlani postúpil do štvrťfinále na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska.

slovakia

left justify in out

V nedeľňajšom stretnutí osemfinálového 4. kola dvojhry mužov na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (26. mája - 9. júna, dotácia 21,017 milióna eur, antuka) zvíťazil finalista melbournských Australian Open 2008 nad Srbom Viktorom Troickým za 105 minút trikrát 6:3. Súpera prestrieľal na "winnery" 33:20, urobil o tri nevynútené chyby menej (24:27). Na hlavnom Dvorci Philippa Chatriera zužitkoval tretinu z tucta brejkbalov, sám odvrátil všetky tri hrozby straty servisu.

"Je vždy dobré vyhrať bez straty setu. Mne sa to zatiaľ podarilo v každom kole, neminul som priveľa energie. Hrám tu dobre, svieti mi zelená a čaká má ťažký zápas, v ktorom azda predvediem môj vrcholný tenis," povedal Tsonga na tlačovej besede. 

Dvadsaťosemročný zavalitý šoumen Tsonga si medzi najlepšími ôsmimi zmeria sily s úspešným z duelu Gilles Simon (Fr.-15) - Roger Federer (Švaj.-2). Nad krajanom vedie 5:2, proti parížskemu šampióni 2009 Federerovi stojí 3:9. V bilancii zo vzájomných zápasov s 27-ročným 57. mužom renkingu ATP Troickým upravil Tsonga na 4:3 (z toho na antuke 3:0), prekonal ho tretí raz za sebou. Raduje sa z jubilejného 70. zápasového úspechu na úrovni veľkej štvorky. Vlani mu v osmičke na RG nestačili 4 mečbaly proti inému Srbovi Novakovi Djokovičovi. Renkingovo najhorším grandslamovým neúspechom pre Francúza s konžskými koreňmi zostáva vlaňajší trop proti Martinovi Kližanovi (vtedy 52. v hodnotení) v 2. kole newyorských US Open. Tsonga počas svojej kariéry nazbieral 10 singlových titulov, ani jeden na tomto povrchu. 

Dvojhra mužov - 4. kolo (osemfinále):

Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-6) - Viktor Troicki (Srb.) 6:3, 6:3, 6:3 za 105 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies