TSK predá akcie nemocníc v Dunajskej Strede a Galante, získa ich Kmotrík?!

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 13:50 • 2 min
TSK predá akcie nemocníc v Dunajskej Strede a Galante, získa ich Kmotrík?!

TRNAVA - Trnavský samosprávny kraj chystá predaj akcií svojich nemocníc v Dunajskej Strede a Galante vo verejnej obchodnej súťaži.

slovakia

left justify in out

Krajskí poslanci majú na budúci týždeň zrušiť uznesenie z októbra minulého roku, ktoré okrem predaja akcií pripúšťa aj vstup investora zvýšením základného imania, dlhodobý prenájom nemocníc a kombináciu týchto možností. Nový návrh uznesenia hovorí už len o predaji akcií.

 

Kraj mení stratégiu na základe stanoviska poradcu, ktorým je advokátska kancelária AKMG, podľa ktorého v októbri schválený materiál "nie je v súlade s cieľmi Trnavského samosprávneho kraja“. Od prípadných záujemcov o nemocnice samosprávny kraj očakáva, že budú mať skúsenosti s poskytovaním zdravotnej starostlivosti v porovnateľných zariadeniach, súťažné podmienky verejnej obchodnej súťaže však považuje za neverejné. Jeho hovorca Patrik Velšic potvrdil, že akcie oboch nemocníc sa budú predávať spolu v jednej obchodnej súťaži. Doručené návrhy bude vyhodnocovať jedenásťčlenná komisia, zložená zo siedmich krajských poslancov a štyroch zamestnancov Úradu Trnavského samosprávneho kraja. 

 

O Nemocnicu s poliklinikou v Dunajskej Strede a Nemocnicu s poliklinikou sv. Lukáša v Galante už vlani prejavila záujem spoločnosť Grafobal Group podnikateľa Ivana Kmotríka a spoločnosť Agel SK, záujem však avizovali aj ďalší veľkí prevádzkovatelia nemocníc. 

 

Trnavský samosprávny kraj pôvodne vlastnil nemocnice v Skalici, Dunajskej Strede a Galante, ktoré pretransformoval z príspevkových organizácií na akciové spoločnosti. Majoritným akcionárom skalickej nemocnice sa stala spoločnosť Grafobal Group. Privatizácia nemocníc v Dunajskej Strede a Galante sa stala na jeseň minulého roku ústrednou témou kampane pred regionálnymi voľbami kandidáta na župana Ivana Uhliarika. Predseda kraja Tibor Mikuš odmietal termín privatizácia a trval na tom, že krajská samospráva hľadá pre nemocnice strategického partnera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies