Tsipras vyzval poslancov, aby schválili návrh dohody s veriteľmi

NETKY.SK • 14 August 2015, 09:29 • 2 min
Tsipras vyzval poslancov, aby schválili návrh dohody s veriteľmi

ATÉNY - Grécky premiér Alexis Tsipras dnes v parlamente vyzval poslancov, aby schválili návrh dohody s veriteľmi o treťom záchrannom úvere vo výške 85 miliárd eur. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

slovakia

left justify in out

Grécki poslanci by mali o návrhu dohody rozhodnúť ešte pred dnešnou schôdzou ministrov financií eurozóny, tzv. Euroskupiny, ak chcú Atény získať peniaze do 20. augusta, keď majú splatiť dlh Európskej centrálnej banke (ECB).

 

Tsipras zákonodarcov upozornil, že ministra financií Euklida Tsakalotosa čaká ťažký zápas na zasadnutí Eroskupiny, ktorú musí presvedčiť, aby dohodu akceptovala.

 

Ak sa Grécku nepodarí uzavrieť celý schvaľovací proces okolo dohody o treťom záchrannom programe včas, bude nútené požiadať o preklenovací úver. A to premiér Tsipras označil za "návrat ku kríze bez konca".

 

Grécki zákonodarcovia celú noc debatovali o podmienkach úveru, ktoré sa nepáčia časti poslancov vládnej strany Syriza. Tsipras tak potrebuje hlasy opozície, aby návrh v parlamente presadil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies