Tsipras ubezpečil europoslancov, že do konca týždňa predloží plán reforiem

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 13:18 • 2 min
Tsipras ubezpečil europoslancov, že do konca týždňa predloží plán reforiem

ŠTRASBURG - Grécky premiér Alexis Tsipras dnes ubezpečil poslancov Európskeho parlamentu, že do konca týždňa predloží rozsiahly plán reforiem, aby dosiahol dohodu o finančnej pomoci, ktorá jeho krajine pomôže udržať sa v eurozóne. Informovali o tom agentúry Reuters, AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Tsipras vyhlásil, že grécka vláda sa zaväzuje uskutočniť tieto reformy a nové návrhy neprinesú ďalšiu záťaž daňovým poplatníkom z eurozóny. Grécko potrebuje financie na plnenie svojich záväzkov a reštrukturalizáciu dlhu, preto žiadne návrhy nesmú byť tabu, povedal grécky premiér europoslancom.

 

Uviedol tiež, že je odhodlaný napraviť chyby predchádzajúcich gréckych vlád a cieľom jeho kabinetu je dosiahnuť dohodu, ktorá definitívne ukončí vleklú dlhovú krízu. Dodal, že grécke referendum o podmienkach záchranného programu neznamená rozchod s Európou.

 

Grécko podľa neho žiada len "dohodu so susedmi", ale takú, ktorá bude mať dlhodobý základ a prinesie svetlo na konci tunela. Primárnym cieľom gréckej vlády musí totiž byť boj s nezamestnanosťou a naštartovanie podnikateľských aktivít.

 

Tsipras vystúpil po Donaldovi Tuskovi, predsedovi Európskej rady, ktorý vo svojom prejave skonštatoval, že Grécko a eurozóna majú už len štyri dni na dosiahnutie dohody. Tusk poznamenal, že aj keď sa doteraz vyhýbal rečiam o konečných termínoch, je čas, aby nahlas a jasne povedal, že tentoraz má Grécko poslednú šancu a musí prísť s návrhom do konca týždňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies