Tsipras sľubuje definitívny koniec úsporných opatrení

NETKY.SK • 5 Február 2015, 18:06 • 2 min
Tsipras sľubuje definitívny koniec úsporných opatrení

ATÉNY - Grécky premiér Alexis Tsipras vo štvrtok zopakoval, že jeho vláda trvá na splnení predvolebného sľubu "skoncovať raz a navždy" s politikou úsporných opatrení.

slovakia

left justify in out

Grécko sa nenechá vydierať a nebude prijímať rozkazy, povedal premiér na stretnutí s poslancami svojej radikálnej ľavicovej strany Syriza v gréckom parlamente. Tsipras a jeho minister financií Janis Varoufakis v posledných dňoch absolvovali sériu rokovaní s predstaviteľmi EÚ s cieľom dohodnúť sa na zmene podmienok splácania dlhu. Od svojich partnerov si však väčšinou vypočuli varovania pred jednostranným rušením záväzkov v rámci existujúceho programu od EÚ a Medzinárodného menového fondu (MMF) v celkovom objeme zhruba 240 mld. eur, uviedla agentúra Reuters.

 

"Grécko už nebude prijímať rozkazy, osobitne rozkazy prostredníctvom emailov," povedal Tsipras na stretnutí s poslancami svojej radikálnej ľavicovej strany Syriza. "Grécko nie je zúfalý partner, ktorý počúva prednášky, aby plnil domáce úlohy. Grécko má svoj vlastný hlas... Grécko nemožno vydierať, pretože demokraciu v Európe nemožno vydierať," zdôraznil Tsipras. 

 

Rokovania s európskymi predstaviteľmi však podľa gréckeho premiéra neboli zbytočné a krajine sa podarilo nájsť nových spojencov. "Iba týždeň trvalo, kým sme získali priateľov, ktorých sme nezískali za posledných päť rokov krízy," povedal Tsipras.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies