Tsipras sa chce po návrate do premiérskeho kresla vzdať odpísania dlhov

NETKY.SK • 27 August 2015, 15:10 • 2 min
Tsipras sa chce po návrate do premiérskeho kresla vzdať odpísania dlhov

ATÉNY - Odchádzajúci grécky premiér Alexis Tsipras v stredu naznačil, že ak vyhrá voľby, bude akceptovať úľavy od obrovského gréckeho dlhu, ktoré nebudú odpísaním dlhu.

slovakia

left justify in out

Práve odpis dlhu pôvodne dlhodobo požadoval. Pre Alpha TV uviedol, že by súhlasil s predĺžením splatnosti a s nižším úročením dlhu. V rozhovore však odpisovanie dlhu nespomenul. Tento bod bol súčasťou programu, s ktorým uspel v januárových voľbách.


Tsipras dúfa, že sa po voľbách vráti do premiérskeho kresla s absolútnou väčšinou v parlamente. Grécky prezident Prokopis Pavlopoulos by mal podľa očakávaní vypísať voľby na 20. septembra. Informoval o tom predstaviteľ prezidentskej kancelárie. "Budeme mať to, čomu ekonómovia hovoria priestor na splatenie dlhu. To pre nás bude prvý krok k tomu, aby sme sa vrátili na trhy a opäť získali ich dôveru, ak sa samozrejme zároveň dokážeme vrátiť ku kladnému rastu," povedal.


Syriza chce absolútnu väčšinu, miera jej podpory však nie je jasná. Dôvodom je nedostatok prieskumov vzhľadom na to, že minulý týždeň zo strany Syriza odišlo 25 zo 149 poslancov. V strane sa tak veľa zmenilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona