Tsipras poďakoval Grékom za "odvážnu voľbu", chce ďalšie rokovania

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 08:27 • 2 min
Tsipras poďakoval Grékom za "odvážnu voľbu", chce ďalšie rokovania

ATÉNY - Grécky premiér Alexis Tsipras poďakoval dnes večer Grékom za "veľmi odvážnu voľbu" v tom, že odmietli podmienky pomoci medzinárodných veriteľov.

slovakia

left justify in out

V televíznom vystúpení súčasne vyhlásil, že jeho vláda je pripravená okamžite sa vrátiť k rokovaniam, ktorých prvou prioritou bude opätovné otvorenie gréckych bánk, informovali agentúry Reuters a DPA.

 

Tsipras odmietol názory, že referendum bolo v podstate hlasovaním o tom, či Grécko ostane v eurozóne. Podľa vlastných slov si je plne vedomý toho, že grécki voliči mu teraz dali mandát na dosiahnutie uskutočniteľného riešenia rokovaniami, nie na roztržku s Európou. Atény sú pripravené realizovať reformy, zdôraznil s tým, že naliehavo potrebné sú investície, ako aj reštrukturalizácia dlhov.

 

Grécky premiér tiež informoval, že požiada prezidenta, aby v pondelok zvolal stretnutie lídrov všetkých politických strán, na ktorom ich bude informovať o situácii. Tsipras dodal, že referendum nemá žiadneho víťaza ani porazeného. Grécky ľud však za ťažkých podmienok dokázal, že "demokracia sa nenechá vydierať", citovala ho agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona