Tsípras: Nie sme žobrákmi, ale suverénnou krajinou

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 18:52 • 2 min
Tsípras: Nie sme žobrákmi, ale suverénnou krajinou

MOSKVA - Grécky premiér Aléxis Tsípras považuje rozhodnutie navštíviť Rusko a stretnúť sa so Západom tvrdo kritizovaným prezidentom Vladimirom Putinom za dôkaz suverenity gréckej zahraničnej politiky.

slovakia

left justify in out

Tsípras počas tlačovej konferencie s Putinom zároveň poprel, že prišiel žiadať Rusko o finančnú pomoc ako riešenie hospodárskych problémov jeho krajiny. V tejto veci zároveň podotkol, že Atény "plne rešpektujú záväzky ku všetkým medzinárodným organizáciám", ktorých sú Gréci súčasťou.

 

"Grécko nie je žobrákom chodiacim po krajinám žiadajúc o vyriešenie jeho ekonomického problému a ekonomickej krízy, ktorá sa netýka iba Grécka ale celej Európy. Grécko je suverénnym štátom s nespochybniteľným právom realizovať viacstrannú zahraničnú politiku a využiť svoju geopolitickú úlohu," povedal Tsípras v Moskve, kam ho ešte vo februári Putin pozval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona