Tsipras: NATO by malo kvôli migrantom hliadkovať v tureckých vodách

NETKY.SK • 10 Február 2016, 08:25 • 2 min
Tsipras: NATO by malo kvôli migrantom hliadkovať v tureckých vodách

ATÉNY - Grécky premiér Alexis Tsipras dnes oznámil, že prípadná účasť NATO na riešení utečeneckej krízy v Európe by mala byť iba v podobe hliadok v tureckých výsostných vodách. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa gréckej vlády Olga Gerovasiliová uviedla, že premiér Tsipras dnes telefonicky hovoril o tejto záležitosti s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.

 

Grécko je vystavené narastajúcemu tlaku zo strany Európskej únie, aby posilnilo ochranu hraníc a zadržiavalo migrantov, ktorí sú pokladaní za neoprávnených získať azyl v Európe.

 

Grécky minister obrany Panos Kammenos v pondelok navrhol, aby v tureckých vodách hliadkovala agentúra na ochranu vonkajších hraníc EÚ Frontex a aby tiež vracala člny s migrantmi a utečencami.

 

Kammenos dodal, že hliadky Frontexu by mohli "zastaviť obrovský prúd migrantov do Grécka", ako aj umieranie ľudí pri častých nešťastiach na mori.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona