Tsipras: Grécko nebude požadovať tretí záchraný balík

NETKY.SK • 28 Február 2015, 09:13 • 2 min
Tsipras: Grécko nebude požadovať tretí záchraný balík

ATÉNY - Grécky premiér Alexis Tsipras poprel, že jeho krajina bude musieť žiadať o tretí záchranný balík po skončení aktuálneho programu, ktorý bol predĺžený o štyri mesiace. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Tsipras tiež vyhlásil, že grécka vlád požadovala zníženie dlhu, aj keď Európska únia (EÚ) a Medzinárodný menový fond (MMF) trvajú na tom, že Atény musia splniť všetky svoje záväzky.

 

"Niektorí vsadili na tretí záchranný program, na možnosť tretieho balíka v júni. Naozaj je mi to ľúto, ale opäť ich sklameme," povedal Tsipras v prejave pred svojím kabinetom, ktorý vysielala televízia. "Nech zabudnú na tretí záchranný program. Grécki občania svojím hlasovaním skoncovali so záchrannými programami."

 

Grécko už dostalo dva balíky finančnej pomoci v celkovej hodnote 240 miliárd eur, Írsko minulý týždeň vyhlásilo, že Atény budú musieť vyrokovať tretí program. Vláda musela rezignovať na mnoho sľubov, ktoré dali politici počas volebnej kampane, aby si zabezpečila 4-mesačné predĺženie aktuálneho záchranného programu, bez ktorého by sa dostala do platobnej neschopnosti. Aktuálny program sa mal skončiť 28. februára.

 

"Naši európski partneri museli prijať niečo, čo bolo do včerajška tabu, že záchranné programy nie sú len sociálne deštruktívne, ale aj ekonomicky neúčinné," dodal však Tsipras vo svojom prejave.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona