Tsipras: Grécko hľadá definitívnu cestu von z krízy

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 08:22 • 2 min
Tsipras: Grécko hľadá definitívnu cestu von z krízy

ATÉNY/BRUSEL - Atény podľa gréckeho premiéra Alexisa Tsiprasa hľadajú "definitívnu cestu von“ z krízy prostredníctvom reformných návrhov, ktoré podľa jeho slov budú na stole do konca týždňa.

slovakia

left justify in out

"Diskusia sa niesla v pozitívnej atmosfére. Proces bude rýchly, začne sa počas niekoľkých nasledujúcich hodín s cieľom ukončiť ho najneskôr do konca týždňa,“ povedal Tsipras po núdzovom summite lídrov eurozóny. "Grécka strana bude pokračovať v úsilí, pričom má v rukách veľkú zbraň, ktorou je verdikt občanov (v referende). Vôľou veľkej väčšiny je udržateľná dohoda, ktorá ukončí diskusie (o odchode Grécka z eurozóny) a ponúkne vyhliadky definitívneho ukončenia krízy,“ doplnil.


Európska centrálna banka (ECB) bude do nedele zabezpečovať minimálnu likviditu pre Grécko. V utorok to vyhlásil francúzsky prezident Francois Hollande. Podľa jeho slov je dohoda stále možná, hoci času je málo. "ECB bude zabezpečovať minimálnu likviditu pre grécke banky do nedele,“ vyhlásil Hollande.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies