Tsipras: Grécko dosiahlo reštrukturalizáciu dlhu

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 10:47 • 2 min
Tsipras: Grécko dosiahlo reštrukturalizáciu dlhu

BRUSEL - Súčasťou dohody medzi Gréckom a jeho veriteľmi je dohoda o reštrukturalizácii dlhu a strednodobý program na podporu hospodárskeho rastu v objeme 35 mld. eur.

slovakia

left justify in out

Po skončení rokovaní v Bruseli to uviedol v pondelok grécky premiér Alexis Tsipras. Dohoda krajine uľahčí dostať sa z recesie a zabráni kolapsu bankového systému, dodal Tsipras. Ako naznačil, súčasťou dohody nie je požiadavka, aby Grécko vložilo štátne aktíva do osobitného fondu v správe zahraničných inštitúcií.

 

"Dohoda je náročná, zabránili sme ale snahe premiestniť štátne aktíva do zahraničia... V tomto ťažkom boji sme získali (dohodu) o reštrukturalizácii dlhu," povedal Tsipras. V ďalšom vyhlásení grécky premiér uviedol, že ťarcha reforiem dopadne aj na tých, ktorí doteraz nepociťovali náklady krízy a prisľúbil radikálne opatrenia s cieľom obmedziť moc "starej oligarchie".

 

Lídri eurozóny sa v pondelok dohodli, že s Gréckom začnú rokovania o treťom úverovom programe, ktorý má krajinu zachrániť pred bankrotom a udržať ju ako súčasť menovej únie. Po celonočných rokovaniach v Bruseli to potvrdil predseda Európskej rady Donald Tusk a ďalší predstavitelia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies