Tsipras: Dohoda musí byť realizovaná, aj keď ju Grécku "vnútili"

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 00:29 • 2 min
Tsipras: Dohoda musí byť realizovaná, aj keď ju Grécku "vnútili"

ATÉNY - Grécky premiér Alexis Tsipras obhajoval dnes dohodu o dlhovej kríze svojej krajiny dosiahnutú na summite lídrov eurozóny. Ten síce označil za "zlú noc pre Európu" a dohodu za "vnútenú" Grécku, zdôraznil však, že kompromisný dohovor zachránil krajinu pred odchodom z eurozóny a musí byť uskutočnený, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Tsipras v rozhovore pre štátnu televíziu dnes večer vyhlásil, že plne preberá "zodpovednosť za podpísanie textu, v ktorý neverím, ale som zaviazaný ho realizovať". Podľa vlastných slov zápasil o to, aby nemuseli byť znižované mzdy a dôchodky, pričom dohodnuté fiškálne úpravy sú miernejšie než v minulosti.

 

Tsipras, ktorý čelí veľkej nespokojnosti s dohodou vo vlastnej ľavicovej strane Syriza, tiež povedal, že Grécko sa musí držať dohodnutých opatrení. Dodal, že má v úmysle zotrvať vo funkcii celé štyri roky, odmietol tak predčasné voľby.

 

"Nebudem utekať pred týmito povinnosťami a budem sa snažiť realizovať svoj politický program počas štvorročného obdobia," uviedol. "Krutou pravdou je, že táto jednosmerná cesta pre Grécko nám bola vnútená," vyhlásil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies