Tsípras bude rokovať s Junckerom o pomoci najchudobnejším

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 09:24 • 2 min
Tsípras bude rokovať s Junckerom o pomoci najchudobnejším

BRUSEL - Grécky premiér Aléxis Tsípras sa v piatok v Bruseli stretne s predsedom Európskej komisie (EK) Jean-Claudom Junckerom, s ktorým by mal rokovať o finančnej pomoci pre najchudobnejších Grékov.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia nemenovaného gréckeho predstaviteľa sa budú lídri venovať otázke, ako by mohli Atény "využiť fondy EÚ v boji proti humanitárnej kríze". Bývalý luxemburský premiér a šéf Euroskupiny, ktorý stojí na čele EK od novembra 2014, sa snaží pôsobiť ako sprostredkovateľ medzi novou gréckou vládou a jej medzinárodnými veriteľmi.

 

Ďalšej medzinárodnej pomoci Grécku podmienenej reformami sa na pondelňajšom zasadnutí v Bruseli opätovne venovali ministri financií eurozóny, pričom predseda skupiny Jeroen Dijsselbloem podľa denníka The Independent označil doterajšie rokovania za "totálne mrhanie časom". Medzinárodný menový fond (MMF) medzitým avizoval zastavenie platieb Aténam v prípade, že nebude možné dosiahnuť dohodu. Finanční experti z Grécka v stredu otvorili technické rozhovory s EK, MMF a Európskou centrálnou bankou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies