Tsipras a Gabriel: Slabšie krajiny únie potrebujú viac rastových impulzov, chudobní hlasujú za odchod

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 14:32 • 2 min
Tsipras a Gabriel: Slabšie krajiny únie potrebujú viac rastových impulzov, chudobní hlasujú za odchod

ATÉNY - Grécky premiér Alexis Tsipras a nemecký vicekancelár Sigmar Gabriel požadujú viac rastových impulzov pre krízou zasiahnuté krajiny Európskej únie (EÚ). Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Tsipras dnes na stretnutí so spolkovým ministrom hospodárstva v Aténach vyhlásil, že hlasovanie Britov pre vystúpenie z EÚ musí byť pre úniu "budíčkom". "Musíme nahradiť politiku úspor." Na vrchol agendy podľa neho patrí podpora rastu a riešenie nezamestnanosti. Tsipras dúfa, že Európa vyvodí z brexitu správne závery, inak z toho bude profitovať krajná pravica.

 

Gabriel zdôraznil, že krajiny únie, ktoré bojujú s krízou, potrebujú vyšší ekonomický rast. Európa je rozdelená na bohatšie a chudobnejšie štáty. Podľa Gabriela túto diskusiu musíme ukončiť. EÚ potrebuje novú agendu, aby sa toto rozdelenie prekonalo. "Práve sme videli, že chudobní ľudia hlasujú za odchod," uviedol Gabriel. Nemecký minister hospodárstva tiež vyzval Tsiprasa, aby Grécko vytvorilo spoľahlivé rámcové podmienky pre nemeckých investorov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies